Over ons

Je rijbewijs halen dat is niet zomaar iets! Het is een belangrijke stap in het leven! Het is een stukje vrijheid, en je zal er ongetwijfeld elke dag mee te maken hebben.

Rijschool Jesjo weet als geen ander wat een rijbewijs halen betekend voor iemand. Je hebt er misschien wel heel hard voor gewerkt en gespaard, misschien hebben je ouders of opa en oma een handje geholpen? Nou een rijbewijs behalen is een verstandige investering in jezelf.

Zoals je wellicht weet is een rijbewijs halen niet goedkoop, misschien heb je al zitten vergelijken en is het je opgevallen dat de prijzen heel erg verschillen per rijschool. Laat je hierdoor niet misleiden en kijk verder dan de prijs, wij vertellen je waarom.

Wellicht heb je goedkopere rijscholen gezien? Het zou kunnen dat wanneer je eenmaal begint het ineens niet meer zo goedkoop is als je dacht. Veel rijscholen adverteren met goedkope tarieven en pakketten, helaas is dit vaak te mooi om waar te zijn, en zijn er inderdaad addertjes onder het gras.

Alles is natuurlijk heel nieuw voor je, en je verwacht dat je te maken hebt met een professional. Helaas zijn er een heleboel nare ervaringen over hoe rijscholen met leerlingen omgaan. Hieronder hebben wij een top 5 gemaakt van leerlingen die bij ons terecht zijn gekomen nadat ze te maken hebben gehad met slechte rijscholen.

1. Agressie in de auto.

Bij agressie hoef je niet direct te denken aan verbaal geweld. Er zijn rij instructeurs die zelfs tegen leerlingen schreeuwen omdat ze fouten maken. Dit is natuurlijk belachelijk, je bent er om te leren, een goede instructeur heeft altijd geduld, en bezit voldoende kennis om jou goed te begeleiden.

2. Verkeerd opleiden.

Leerlingen weten vaak niet wat de juiste stappen in het leerproces zijn om richting het examen niveau te gaan. Veel rijscholen leiden je verkeerd op zodat je meer lessen moet nemen dan je daadwerkelijk nodigt hebt. Voorbeelden: helemaal niet of te laat kennis laten maken met de examenroutes, wij hebben wel eens gehoord dat iemand 10 lessen achter elkaar alleen maar leerde achteruit te parkeren….

3. Examen niet tijdig plannen.

Helaas zijn er veel rijscholen die leerlingen blijven leegmelken. Zij plannen vaak het examen te laat in, zodat je meer lessen nodig zal hebben om het tempo erin te behouden, erg jammer maar gebeurt toch.

4.  Mijn rijinstructeur zit continue maar op zijn telefoon!

Een van de meest voorkomende problemen, als rijinstructeur heb je een verantwoordelijke taak, naast dat het vervelend is voor de leerling, is het ontzettend gevaarlijk dat de rijinstructeur zijn aandacht niet bij het lesgeven heeft!

5. Het slagingspercentage leek hoog, vandaar dat ik dacht dit moet wel een goede rijschool zijn. Fout, niet alle leerlingen zijn hetzelfde, de een kan het in een keer halen, maar de ander raakt helemaal in paniek bij de examinator. Sommige rijscholen laten je overbodig lessen waardoor je het in 1 x zal halen, zo kregen wij te horen dat iemand bijna 100 lessen had gehad..

Kortom hopen wij dat je na deze tips beter zult voorkomen dan genezen! Vaak heb je vrienden en of kennissen die een goede en betrouwbare rijschool kennen. Heb je dat niet? Geen probleem, dan zul jij er binnekort een kennen, lees gauw beneden verder wie wij zijn.

Rijschool Jesjo heeft ervoor gekozen om koste wat het kost zijn kwaliteit zeer hoog te houden. Dit betekend het volgende: Wij werken met vaste rijinstructeurs die opleiden zoals het hoort. Wij geven eerlijk advies, hoe leuk we het ook met elkaar hebben, wij streven ernaar om jou zo goed en snel mogelijk te laten slagen. Wij zijn niet alleen een commercieel bedrijf, wij leiden mensen op en dat doen wij ook vanuit een maatschappelijk perspectief. Bij rijschool Jesjo is ons verdienmodel als volgt: Wij vinden het belangrijk een goede indruk achter te laten, wij hebben liever verschillende geslaagde die plaats maken voor nieuwe leerlingen, dan dat wij verdienen op gezakte leerlingen.

Rijschool Jesjo groeit hard, en verzorgt momenteel lessen in Almere, ‘T gooi en omstreken.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Aarzel dan niet, neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een gratis proefles!